26. travnja 2017

Austrijanac plasiran među desetoricom najbržih na svijetu i ovogodišnji pobjednik DH Lošinj govori o stazi na kojoj će se sljedeće godine prvi put voziti utrka Svjetskog kupa.


Markus Pekoll, 30-godišnjak iz Schladminga, prošle je nedjelje pobijedio na Downhill Lošinju, prvoj utrci kupa u spustu Unior Downhill Cup. Njegovo ime bilo je najpoznatije na startu, s obzirom da je prošle godine ušao u društvo desetorice najbržih na svijetu. Zauzeo je osmo mjesto na utrci Svjetskog kupa u Vallnordu u Andori,  dok je na Svjetskom prvenstvu u Val di Soleu bio 12.

Ovoga će tjedna na prvoj utrci u Lurdu morati natjecateljima odgovarati na brojna pitanja o stazi na kojoj će slijedeće godine započeti Svjetski kup.

Slijedi sažetak, a gore se nalazi izvorni audio zapis.

Andrej: Kakva ti se čini staza?
Markus: Sa starta možete vidjeti more, prekrasno je. Na stazi je toliko kamenja da me bilo strah. Za tijelo i kotače nije baš ugodna. Pokušao sam pronaći najbolje linije i mislim da mi je uspjelo.

Da li je to staza za Svjetski kup?
Definitivno. Na zadnji dio na ulici morat ćemo se naviknuti, ali gornji dio je stvarno zahtjevan. Nigdje nema ni 2-3 metra gdje bi se mogli opustiti.

Zasigurno si stazu pregledao i za timske kolege? (Svjetskog prvaka Dannyja Harta i podprvaka Lauriea Greenlanda).
Naravno, međusobno si pomažemo, prošle nam je godine išlo odlično. Prenijet ću im informacije.

Koji savjet ćeš dati najbržima na svijetu? Da se opskrbe gumama?
Osobno sam probušio samo jednu zračnicu, za tu stazu je potrebno dobro podesiti amortizere. Sve im naravno ne mogu otkriti, nešto prednosti moram zadržati za sebe, ipak sam sve pogledao i imam potrebne informacije.

Pročitajte još:
Monika Hrastnik i Markus Pekoll na vrhu lošinjske generalke za svjetski kup

Fotografija Klemen Humar

Prati nas