7. srpnja 2017

Počeo je voziti na malom brdu pokraj kuće u Puli, da bi nedavno postao državni prvak u DH-u

Na nedavno održanom državnom prvenstvu Hrvatske u spustu, na Ivanščici, najbolji junior bio je mladi Puljanin Noa Radolović. Pitali smo ga kako je bilo na utrci, ali i kako se počeo baviti biciklizmom, koliko trenira, kakve su staze u Istru…Noa je novi gost lančane reakcije.

 

Mtb.hr: Jel se možeš predstaviti?

Noa: Ja sam Noa Radolović, imam 16 godina, živim u Puli i vozim downhill. 

 

Mtb.hr: Koliko puno treniraš i kako izgleda jedan prosječan trening?

Noa: Treniram već dvije godine, a kako u Puli baš i nemam neke uvjete za downhill, maksimalno koristim ono što imam, a to je malo brdo Vintijan kraj svoje kuće na kojem imamo stazice. Pošto u Puli nemamo neke uvjete, često odlazimo van Pule na treninge. Otprilike tri puta tjedno vozim bicikl i dva puta tjedno radim na kondiciji i snazi gdje mi pomaže tata koji je profesor tjelesnog.

 

Mtb.hr: Vožnja koju nikada nećete zaboraviti?

Noa: Najbolje iskustvo koje sam do sada imao je bilo u Bike parku Leogang gdje sam bio na Europskom iXS kupu s reprezentacijom.

 

Mtb.hr: Vaš omiljen bicikl?
Noa: Bicikl koji trenutno vozim je Giant Glory. Taj bicikl je ujedno i moj prvi downhill bicikl. Lijepo se osjećam na njemu tako da ga još nema potrebe mijenjati.

 

Mtb.hr: Najgori pad?

Noa: Na sreću još nisam imao jakih padova. Od ozljeda sam slomio prst, a ostalo su bile samo ogrebotine i nadam se da će na tome ostati.

 

Mtb.hr: Najbolji savjet koji si dobio ili savjet koji bi dao drugima?
Noa: Najbolji savjet koji sam dobio je bio da puno razmišljam dok vozim, što bi figurativno značilo da vozim više sa glavom, a manje sa srcem.


Noa je bio najbrži junior na prvenstvu Hrvatske u spustu.

 

Mtb.hr: Zašto si krenuo u downhill?
Noa: Bicikl sam počeo voziti tako reći odkad sam prohodao i ta ljubav traje sve do danas. U downhill sam krenuo tako što sam u Vintijanu (brdo kraj moje kuće) gledao starije dečke kako voze i tad mi je to izgledalo kao da je nemoguće da ću i ja jednog dana tako voziti, ali mi se jako svidjelo i krenuo sam se baviti time.

 

Mtb.hr: Koje su najbolje staze u Istri?
Noa: U Istri nema baš puno staza, ali valja istaknuti Buzet u kojem često treniramo i to je prva prava downhill staza koju sam ikad vozio, a može se nešto voziti i na Učki.

 

Mtb.hr: Opiši nam malo kako je bilo na prvenstvu u Ivanščici?
Noa: Prošlog vikenda je bilo državno prvenstvo na Ivanščici. Tijekom treninga sam se osjećao odlično i bio sam sve brži i brži na stazi. Na kvalifikacijama sam jednom pao, ali sam ipak imao najbrže vrijeme i zbog toga sam imao puno samopouzdanja za finale. Prije finala je padala tuča koja je smočila nas i cijelu stazu, tako da nismo znali šta nas čeka jer nismo vozili stazu po tim uvjetima. Na finalu sam gornji dio staze odvozio odlično, no na donjem dijelu su počeli problemi. Pao sam dva puta, ali bi se brzo dignuo i nastavio. U glavi sam mislio da je gotovo, tj. da sigurno imam loše vrijeme, ali ipak sam ušao u cilj sa najboljim vremenom. Na kraju je sve ispalo odlično! 

Na kraju bih dodao zahvalu mome klubu BK TNT Pazin i sponzorima Smart Grow i Bajkmanija na dosadašnjim korisnim savjetima i podršci!

 

O lančanoj reakciji

 

Lančana reakcija djeluje na način da intervjuirana osoba predloži sljedećeg kandidata za razgovor i uz standardni set pitanja postavlja mu tri dodatna pitanja. Važno je da je kandidat iz mtb svijeta, od biciklista i proizvođača do tehničkog osoblja i drugih. 

 

Prilikom nominiranja valja imati na pameti nekoliko pravila. Osoba koju se nominira za sljedeći intervju trebali bi biti iz svijeta brdskog biciklizma. Da bi lančana reakcija bila što zanimljivija, bilo bi dobro ispuniti najmanje dva od ukupno četiri zadana kriterija i predložiti osobu koja je deset godina starija ili mlađa, koja je suprotnog spola, koja ne živi u istom gradu i ne vozi istu disciplinu ili ima istu ulogu u svijetu biciklizma. Ukoliko nominirana osoba nije iz Hrvatske, sljedeći u lančanoj reakciji mora biti iz Hrvatske.

 

 

Prati nas