30. listopada 2017

Nakon Crne Gore selimo u Belišće. Zapravo Zagreb gdje Lucija Jerbić studira, ali i rastura brdski biciklizam.


Lucija Jerbić
ima tek 19 godina i već je u vrhu ženskog brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Rodom je iz Belišća  a trenutno boravi u Zagrebu gdje studira fizioterapiju.

Članica je BK Biker, uživa u brdskom biciklizmu i, kako kaže, daje sve od sebe na svakom treningu, pa gdje ju put odnese…Goran Cerović Giga iz Crne Gore odabrao je upravo nju da stane na pedalu i bude dio Lančane reakcije.

Mtb.hr: Jel se možete predstaviti?

Lucija: Zovem se Lucija Jerbić, imam 19 godina i dolazim iz Belišća, mjesta pored Osijeka. Studiram fizioterapiju u Zagrebu, a brdskim biciklizmom se bavim od 2012. godine i ne planiram prestati još dugo godina.

Mtb.hr: Koliko puno trenirate i kako izgleda jedan prosječan trening?

Lucija: Treniram oko 15 – 20h tjedno jer mi fakultet više od toga ne dozvoljava. Prije treninga se istegnem, zatim se 20-ak minuta zagrijavam laganom vožnjom do šume, glavni dio treninga se mijenja ovisno o tome u kojoj sam fazi treniranja i za kraj 20-ak minuta rastežem.

Mtb.hr: Vaš savršen dan na dva kotača (gdje, kada, zašto)?

Lucija: Hmmm… savršen dan. Kada se sve poklopi, i vrijeme i moje raspoloženje i forma, bez obzira na lokaciju.

Mtb.hr: Vožnja koju nikada nećete zaboraviti?

Lucija: 100km cestom po Papuku s bivšim prvakom Jugoslavije u DH-u, Slavenom Getošom. Možete samo zamisliti kako je bilo njega loviti po serpentinama nizbrdo 🙂

Mtb.hr: Vaš omiljeni bicikl?

Lucija: Liv Obsess Advanced 2

Mtb.hr: Najgori pad?

Lucija: Inače nisam imala padova, sve do ove godine. Na treningu na Medvednici na DH stazi napravila sam početničku grešku na samom kraju staze i slomila sam lakat. Još uvijek se oporavljam od toga…

Mtb.hr: Najbolji savjet koji ste dobili ili savjet koji bi rado dali drugima?

Lucija: Svako zlo za neko dobro.

Mtb.hr: Kako ste se uopće počeli baviti brdskim biciklizmom?

Lucija: Brdskim biciklizmom sam se počela baviti zbog prirode i adrenalina. Oduvijek sam zaljubljenik u prirodu i adrenalin junkie i od malena sam u sportu, a brdski biciklizam je pravi spoj toga.

Mtb.hr: Imate li cilj?

Lucija: Cilj mi je promovirati biciklizam i dati svoj maksimum u treniranju pa vidjeti gdje će me to dovesti.

Mtb.hr: Kako Vaši muški prijatelji i kolege prihvaćaju da ste brži od njih?

Lucija: Samo nekolicina to normalno prihvati, a ostali su previše ponosni da bi ostali ravnodušni 🙂

 

O lančanoj reakciji

 

Lančana reakcija djeluje na način da intervjuirana osoba predloži sljedećeg kandidata za razgovor i uz standardni set pitanja postavlja mu tri dodatna pitanja. Važno je da je kandidat iz mtb svijeta, od biciklista i proizvođača do tehničkog osoblja i drugih. 

Prilikom nominiranja valja imati na pameti nekoliko pravila. Osoba koju se nominira za sljedeći intervju trebali bi biti iz svijeta brdskog biciklizma. Da bi lančana reakcija bila što zanimljivija, bilo bi dobro ispuniti najmanje dva od ukupno četiri zadana kriterija i predložiti osobu koja je deset godina starija ili mlađa, koja je suprotnog spola, koja ne živi u istom gradu i ne vozi istu disciplinu ili ima istu ulogu u svijetu biciklizma. Ukoliko nominirana osoba nije iz Hrvatske, sljedeći u lančanoj reakciji mora biti iz Hrvatske.

Prati nas