Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
8. lipnja 2017

Državna prvakinja u ciklokrosu i eliminatoru. BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa.

 

Još jedna mlada nada koja juriša na prvo mjesto. Laura Horvat ima 16 godina. U brdskom biciklizmu je dvije godine i već je državna prvakinja u ciklokrosu i eliminatoru.

 

Mtb.hr: Jel se možeš predstaviti?

Laura: Ja sam Laura Horvat, imam 16 godina. Dolazim iz Mihovljana kraj Čakovca. Članica sam BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa i ovo mi je druga godina bavljenja brdskim biciklizmom.

 

Mtb.hr: Što je dobro, a što manje dobro kod sporta kao što je brdski  biciklizam?

Laura: Ono što volim je boravljenje u prirodi, volim putovati i družiti se. Ono što nije dobro je da uvijek postoji opasnost od nekakve ozljede, što je u svakom sportu moguće, ali ne opterećujem se previše time.

 

Mtb.hr: Vaš savršen dan na dva kotača (gdje, kada, zašto)?

Laura: Ovo je jako naporan sport i treninzi su teški, tako da mi je dobar dan svaki koji donosi bolji rezultat na treningu, a pogotovo na utrci….a savršen kada je uz to lijepo vrijeme i nalazim se na nekom lijepom mjestu u prirodi.


Svaki dan koji donosi bolji rezultat na treningu je dobar dan.

 

Mtb.hr: Vožnja koju nikada nećete zaboraviti?

Laura: Iako sam bila državna prvakinja u eliminatoru i ciklokrosu, najjači utisak ostavilo mi je europsko prvenstvo u XCO u Austriji u Statteggu. Tamo sam nastupala u dresu hrvatske reprezentacije, što je za mene bio poseban osjećaj. Prvenstvo traje pet dana i svaki dan je drugačija vrsta natjecanja, pojedinačno i ekipno. Iako nisam postigla neki poseban rezultat, odlična organizacija, atmosfera, navijanje, i samo sudjelovanje, super je osjećaj.

 

Mtb.hr: Vaš omiljeni bicikl?

Laura: Od početka vozim Kreidler bicikl, koji mi je omogućila Trgovina Beciklin. Bicikl je odličan, a ove godine prvi puta vozim fully i sada imam bolju kontrolu nad biciklom na teškim spustovima.

 

Mtb.hr: Najgori pad?

Laura: Najgori pad bio mi je na DH stazi na Pohorju kada smo bili na pripremama za EP. Pad se dogodio na kraju treninga kada sam već bila iscrpljena pa sam pala preko upravljača i udarila licem u zemlju. Na sreću osim krvi iz nosa, nije bilo težih ozljeda.

 

Mtb.hr: Najbolji savjet koji si dobila ili savjet koji bi rado dala drugima?

Laura: Puno savjeta dobijem od trenera Branimira Štimeca i od dečki s kojima treniram jer su puno iskusniji od mene. Svaki savjet mi je dobrodošao, pogotovo kada ne ostvarim rezultat koji sam željela. Drugima bi savjetovala da uživaju u onome što rade, i onda je sve lakše, a jedan neuspjeh neka bude samo poticaj za dalje.

 

Pitanja od Josipa Meštrića

 

Josip: Kako si se pocela baviti ovim sportom?

Laura: Prije sam trenirala badminton i vidjela da sa takvim načinom treniranja ne mogu više napredovati. Tada sam slučajno na skijanju upoznala sadašnjeg trenera Branimira Štimeca. On je pričao sa mnom i mojim roditeljima o biciklizmu i treninzima. Mene je to jako zainteresiralo i željela sam probati nešto novo, a roditelji su me podržali.

 

Josip: Koja ti je najdraža utrka?

Laura: Najdraža utrka bila mi je kada sam prvi puta nastupila na eliminatoru u Bjelovaru i pobijedila! Tamo sam osvojila i prvu novčanu nagradu… haha..

 

Josip: Gdje pronalaziš motivaciju za napredovanje?

Laura: Najbolja motivacija mi je kada ostvarim cilj koji mi je trener zadao. Ne mora to uvijek biti medalja, dovoljno je da napravim bolje vrijeme nego prošli put na toj utrci. To mi daje volju i želju da budem još bolja.


Najbolja motivacija mi je kada ostvarim cilj koji mi je trener zadao.

 

O lančanoj reakciji

 

Lančana reakcija funkcionira na način da intervjuirana osoba predloži sljedećeg kandidata za razgovor i uz standardni set pitanja postavlja mu tri dodatna pitanja. Važno je da je kandidat iz mtb svijeta, od biciklista i proizvođača do tehničkog osoblja i drugih. Sljedeći kandidat je Davor Kotarski. Evo pitanja:
 

Koja je to vibra izmedju Samobora i mtb-a. Reci nam malo o BBK Šišmiš?

Koje su najbolje staze na Samoborskom gorju i ili Žumberku?

Reci nam nešto o novoj enduro stazi Slava Gora 4. Jel istina da si na jednom XC u Samoboru bio maneken za downhill sekciju po siparu??

Prilikom nominiranja valja imati na pameti nekoliko pravila. Osoba koju se nominira za sljedeći intervju trebali bi biti iz svijeta brdskog biciklizma. Da bi lančana reakcija bila što zanimljivija, bilo bi dobro ispuniti najmanje dva od ukupno četiri zadana kriterija i predložiti osobu koja je deset godina starija ili mlađa, koja je suprotnog spola, koja ne živi u istom gradu i ne vozi istu disciplinu ili ima istu ulogu u svijetu biciklizma. Ukoliko nominirana osoba nije iz Hrvatske, sljedeći u lančanoj reakciji mora biti iz Hrvatske.

Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas