“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
16. lipnja 2017

Nekoć je aktivno vozio, a danas rekreativno žari i pali Samoborskim gorjem. I kaže da mu je to super.

Ime neka tajna veza između Samobora i mtb-a. Najbolje to zna Davor Kotarski, nekoć aktivni natjecatelj, danas rekreativac. Ovom prilikom progovorio je o starim danima, Samoboru i Šišmišima.

Mtb.hr: Jel se možeš predstaviti?

Davor: Zovem se Davor Kotarski, 34. godine, otac i muž, u slobodno vrijeme vozim bicikl i igram nogomet, radim kao video montažer.

 

Mtb.hr: Koliko puno treniraš i kako izgleda jedan prosječan trening?

Davor: Kao rekreativac nemam treninge već samo vožnje…vožnja bajkom po samoborskim brdima i guštanje u spustu, zar ima bolje od toga?

 

Mtb.hr: Vaš savršen dan na dva kotača (gdje, kada, zašto)?

Davor: Savršen dan na dva kotača je bilo gdje u šumi i da je suho, ne volim se baš vozit po mokrom terenu.

 

Mtb.hr: Vožnja koju nikada nećete zaboraviti?

Davor: Puno je vožnja za pamćenje, od prvih spusteva i letenja preko volana, pa DH utrke i vožnja sa prijateljima po samoborskom gorju.. kad bi morao izdvojit jednu recimo Gračišče 2011. kao najbolja DH utrka koju sam odvozio.


Omiljeni…

 

Mtb.hr: Vaš omiljeni bicikl?

Davor: Omiljen bicikl je Orange 224.

 

Mtb.hr: Najgori pad?

Davor: Najgori pad DH Samobor 2010. kad sam slomio ruku (mali prijelom), kao rekreativac se čuvam:)

 

Mtb.hr: Najbolji savjet koji si dobio ili savjet koji bi rado dao drugima?

Davor: Najbolji savjet..hmmm.. dobro se dobrim vraća.

 

Mtb.hr: Koja je to vibra izmedju Samobora i mtb-a. Reci nam malo o BBK Šišmiš?

Davor: Vibra između Samobora i mtb-a je očito posebna, svaki grad ima nešto najbolje, a Samobor ima najbolje staze i najbolje bicikliste, očito je tako moralo biti:) BBK Šišmiš je klub sa dugom tradicijom, preko 20 godina radi odličnu XC utrku, imali smo par DH utrka i ponajbolje vozače poput Filipa Turka, Berislava Topola, Tomice Bošnjaka, Davora Svečnjaka i drugih…


Savršen dan na dva kotača je bilo gdje u šumi.

 

Mtb.hr: Koje su najbolje staze na Samoborskom gorju ili Žumberku?

Davor:  Najbolje staze su spustevi sa Oštrca, Japetića, Plješivice i Okića i jedna novija staza Slava Gora, ekipa veli da je super. Slava Gora je laganija enduro staza blizu Samobora napravljena za guštanje, cca 5 min spusta, ima par tehnikalija, ali sve u svemu lagana, poanta je u tome da su najviše biciklista rekreativci i oni vole guštat, a to je i bit mtb-a.

 

Mtb.hr: Reci nam nesto o novoj enduro stazi Slava Gora 4. Jel istina da si na jednom XC u Samoboru bio maneken za downhill sekciju po Siparu?

Davor: Ovo za Sipar je istina, poprilično zeznut dio za vozit (tak su bar fotke pokazale), pa sam demonstrirao svoje vještine i pokazao jednom slučajnom fotografu kako se prolazi taj dio i došao do svojih pet minuta slave.

O lančanoj reakciji

 

Lančana reakcija djeluje na način da intervjuirana osoba predloži sljedećeg kandidata za razgovor i uz standardni set pitanja postavlja mu tri dodatna pitanja. Važno je da je kandidat iz mtb svijeta, od biciklista i proizvođača do tehničkog osoblja i drugih. Sljedeći kandidat je Noa Radolović. Evo pitanja:
 

Zašto si krenuo u downhill?

Koje su najbolje staze u Istri?

Kako je bilo na prvenstvu prošli vikend?

 

Prilikom nominiranja valja imati na pameti nekoliko pravila. Osoba koju se nominira za sljedeći intervju trebali bi biti iz svijeta brdskog biciklizma. Da bi lančana reakcija bila što zanimljivija, bilo bi dobro ispuniti najmanje dva od ukupno četiri zadana kriterija i predložiti osobu koja je deset godina starija ili mlađa, koja je suprotnog spola, koja ne živi u istom gradu i ne vozi istu disciplinu ili ima istu ulogu u svijetu biciklizma. Ukoliko nominirana osoba nije iz Hrvatske, sljedeći u lančanoj reakciji mora biti iz Hrvatske.

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas