“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
22. svibnja 2017

Jedan na jedan i četiri pitanja za aktualnu svjetsku prvakinju i pobjednicu Cape Epica – Anniku Langvad.

Ne srećete svaki dan svjetsku prvakinju u olimpijskom cross countryju, niti imate priliku progovoriti par riječi s njom. U Novem Mestu na Moravskem imao sam priliku družiti se i opušteno porazgovarati s nekim od velikih imena brdskog biciklizma. Na red je došla Annika Langvad (Specialized Racing) iz Danske.

“Small talk” sa svjetskom prvakinjom


Prva utrka Svjetskog kupa ove godine i odmah pobjeda?

To danas mi je uspjelo dosta neočekivano. Kada je Linda pojačala tempo, rekla sam samo ajde bok. Ali kad sam ju ponovno sustigla, dva kruga sam odvozila u težoj brzini i uspjelo mi je. 

Kako studijske obaveze usklađuješ s natjecanjem?
Ove godine dečko i ja smo se dogovorili, da će on obavljati kućanske poslove, barem dok ja ne završim faks. I tako on pegla, kuha, posprema … Ostao mi je još ovaj semestar i za mjesec dana ću već biti zubarka. Suprotno uvriježenom mišljenju da je trening opuštanje nakon napornog studija, više se osjećam kao da radim dva posla. Istina je da se volumen smanjio, ali je zato intenzitet dosta veći. Tako se ponekad navečer samo srušim u krevet. Dečko mi je ujedno i trener  i upravo zbog toga malo sumnjam da mi na taj način vraća za kućanske poslove. Istina je, da je moguće uskladiti profesionalni trening i normalan posao. Ali u svakom slučaju nije lako. Danska na sreću podupire takav način i nudi olakšice. Inače bi bilo puno teže.

Prepoznaju li te?
Kada uđem u predavaonicu sljedeći tjedan, većina uopće neće znati što se ovog vikenda događalo. Na sveučilištu zbog mojeg sporta nemam nikakvih povlastica.

I kada će bijela kuta zamijeniti biciklistički dres i startni broj?
Zubarka … da, možda se to dogodi jednog dana, ali to će još potrajati. Prije svega, brdski biciklizam me treba pustiti iz svojeg svijeta. Previše uživam u njemu.


Aleš Boben i neka mlada dama, koja se odaziva na ime Annika Langvad. Foto – nitko drugi nego Christoph Sauser.

Uvodna fotografija Grega Stopar

Pročitajte još:
Jana Belomoina: Važno je samo raditi, raditi i raditi

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas