Tomi Misser
19. travnja 2024

Katalonac je svoju MTB karijeru započeo u spustu, a danas je jedan od najbržih veterana u etapnim i maratonskim utrkama. Tomi već četvrti put vozi po Kvarneru…

Tomi Misser jedan je od pionira europskog MTB spusta, bivši juniorski prvak Europe u ovoj disciplini, također pobjednik utrka Svjetskog kupa. On i njegov brat Pau činili su jezgru španjolskog natjecateljskog DH-a 1990-ih. Mnogo kasnije, Misser se vratio u natjecateljsku arenu, ali u sasvim drugom svjetlu, upoznali smo ga kao vrsnog natjecatelja u etapnim utrkama, već 2019. slavio je na utrci 4 Islands, kasnije i na ABSA Cape Epic, pa i ove godine. Sada je u odličnoj poziciji za ponovno slavlje na sva četiri otoka.

Tomi Misser je dvostruki svjetski prvak u veteranima. To mu je uspjelo 2019. godine u kategoriji od 40 do 44 godine. Slavio je u krosu i spustu. Sve je to postigao na biciklima Orbea. Kasnije je Orbeo zamijenio Mondrakerom i pripremio još jedan biciklistički projekt! Riječ je o XC juniorskoj ekipi pod nazivom Misser Junior Team, koji je ove godine preimenovan u Misser Project. Inače, drugu sezonu zaredom za ekipu vozi perspektivna slovenska brdska biciklistica Meta Tancik.

Foto organizator

Misser s par riječi o ciljevima i utrci 4 otoka

Ove godine prvi put vozim s novim partnerom Karlom Plattom, s kojim sam nedavno završio i ABSA Cape Epic. Prije sam ovu utrku uvijek vozio sa svojim dobrim prijateljem i fotografom Davidom Ruanom. Puno se natječem, ove godine ću voziti i Swiss Epic, a za mjesec dana i ponovno na veteranskom Svjetskom prvenstvu u disciplinama spust i XC.

Volim sve vrste biciklizma. Uživam u gravelu, XC-u, spustu, etapnim utrkama ili maratonima. Pokušavam kombinirati sve vrste biciklizma.

Na 4Islands najdraža mi je etapa na Rabu. Prije je bila druga po redu, sada će biti posljednja. Sviđa mi se Rab jer je tamo sve dinamično. Malo gore, malo dolje. Zabavno je, a ima i tehničkih dijelova. Stvarno uživam ovdje.

Jako se volim natjecati na ovoj utrci i uvijek se rado vraćam. Atmosfera je uvijek sjajna. Pogledi su fantastični, trase su odlične i spavamo na brodovima. Sve je izvanredno. Preporučam svima da dođu ovdje, dožive i uživaju u Hrvatskoj.

Naslovna fotografija Matej Hartman @matej.mahmtb

Pročitaj i
4Islands 2024 Report: Cres – Talijani iznenadili u seniorskoj kategoriji
4Islands 2024: José Antonio Hermida
4Islands 2024 Report: Promjena u vrhu seniora nakon prve etape
4Islands 2024 Report: U prologu slavili Egger i Baum

#4islands

Prati nas